Gott Nytt Hållbart År!

Ett nytt år brukar innebära nya löften och en nystart. Den här gången firar vi också att vi träder in i ett nytt decennium, 20-talet! Självklart finns förhoppningar om att det ska bli ett glatt 20-tal. 

För min egen del tänker jag ge ett nyårslöfte som förhoppningsvis kan gälla hela årtiondet och ännu längre. 

Mitt löfte den här nyårsaftonen blir att leva mer hållbart och att minska ner på alla engångsartiklar och den plast jag använder. Jag ska framför allt tänka på vad jag köper och vad jag kan göra eller tillverka själv, återanvända eller använda på ett nytt sätt. 

I den här bloggen kommer jag emellanåt ge litet tips på hur man kan tänka för att leva mer hållbart. 

Trots det kommer jag själv ibland att bryta mot den helt och hållet hållbara livsstilen. Vi har bland annat en resa till Lissabon inbokad, vilket kommer göra att vi flyger en gång i år. En gång är i och för sig mindre än vad vi gjort de senaste åren, så det blir ändå en förbättring jämfört med tidigare år. 

Det första och relativt enkla tipset för att minska ner på plast och förbrukningsartiklar är att byta ut diskborsten i plast mot en i trä, disktrasan mot en i textil och disksvampen mot en tvättbar. 

(null)


Det sparar inte bara på miljön, utan även på pengarna du behöver lägga ut på dessa artiklar. Dubbel vinst alltså! 

Jag har tidigare i bloggen beskrivit hur man kan göra egna rengöringsmedel och de är en bra kombo att använda med redskapen ovan. 

Hoppas er kväll blir trevlig! Ett riktigt gott nytt år!