Lökar och knölar

Att plantera knölar och lökar så som Dhalia, Kanna, Liljor och pioner är jätteroligt den här tiden på året. Det är härligt att känna jorden under sina fingrar igen. 

(null)


Det problematiska kommer när det ska hittas plats för att förvara dem fram till dess att det blir så pass varmt att det går att ställa ut dem i växthusen. 

Just nu står det mängder av växter både på golvet och på bänkarna i vårt lilla förråd. Där är det precis lagom varmt för dem. 

(null)

Det går inte att göra någonting annat i förrådet just nu. Men det är så värt det! Trädgården kommer att se fantastisk ut i sommar! Och det är tur det, för jag har anmält vår trädgård till evenemanget "Tusen trädgårdar" som går av stapeln den 28 juni i år. 

Det ska bli så roligt och jag hoppas att vår trädgård får besök av många trädgårdsintresserade människor och att vi kan inspirera till att skapa kreativa trädgårdar och att prova nya växter. 

Vår specialitet är skogsträdgården som har något sur jord och ganska mycket skugga, alltså en plats där många fina lundväxter trivs. 

(null)

(null)

Ni som känner oss och som följt min blogg vet att vår trädgård inte är perfekt, men vi har en del roliga och intressanta växter. 

Innan evenemanget kommer vi också ha skapat en del nya rabatter och planteringar i trädgården. Jag ser fram emot våren!