Vintergrönt

Ett fint snötäcke har lagt sig över trädgården i natt. Helt plötsligt lockar trädgården på mig igen så jag går ut och tar några bilder på all vacker vintergrönska, som bli ännu vackrare med ett puder av snö. 

(null)

(null)

Rhododendron på bilden nedan är placerad i en södersluttning men trivs otroligt bra trots det. Den har stått på platsen i snart 15 år och växer några centimeter för varje år. Jag älskar den som mest på vintern när den tillför så mycket struktur och vintergrönska där den står. 

(null)

(null)

(null)

Det är inte bara vintergrönska jag njuter av den här tiden på året. Hortensian har fantastiskt fina blommor som, trots att de är torra och bruna, tillför så mycket under vintern.

(null)

(null)

Euphorbia, på bilden nedan, har jag upptäckt bara under de senaste åren. Den är vintergrön och på sommaren får den limegröna till gula blommor som riktigt står ut i rabatten. Älskar den! 
(null)

Just nu försöker jag att ta in så mycket trädgårdsinspiration som jag kan, via tidningar, sociala medier och You-Tube. På You-Tube är det främst Garderners world, Garden Answer och Roots and Refuge farm som jag hämtar inspiration ifrån. Jag kan starkt rekommendera dem. 

Allt gott tills vi hörs igen!